1. מפגשי קליטה והיכרות. במסגרת המפגשים נכיר את פעילות העמותה מקרוב על כל היבטיה. נגדיר יחד את הפעילויות עבורם נרצה לגייס כספים ואת האסטרטגיה המתאימה ביותר לפיתוח המלכ"ר.
2. יצירת מסר מעודכן לצורכי גיוס כספים. על בסיס מה שנלמד בתהליך הקליטה ניצור מסר פילנתרופי מעודכן - באנגלית ובעברית. המסר המעודכן של העמותה יכלול את תיאור החזון, את הסיפור של העמותה, תיאור של הצורך החברתי, קהלי היעד, הפרוקטים העיקריים, התורמים, התקציבים, מדידה והערכה ועוד.
3. שפה ויזואלית משכנעת ואחידה. נעדכן את השפה הוויזואלית של העמותה כך שתתאים לניהול קשרים עם תורמים אסטרטגיים.
4. ניהול קשרי תורמים. על בסיס תוכנית העבודה וסדרי העדיפות שנגדיר יחד, נחליט על מספר הקרנות והתורמים איתם נרצה לנהל קשר במהלך השנה. בדרך כלל ההמלצה היא לנהל קשר עם כ-40 עד 60 קרנות ותורמים קיימים ופוטנציאליים. היקף העבודה יקבע על בסיס מערכות היחסים הקיימות, יכולות הארגון ואופי הפרויקטים.
5. דיווח לקרנות ותורמים. נוודא שאנחנו מדווחים כנדרש לכל השותפים הפילנתרופיים, בזמן, ובהתאם לקריטריונים שלהם.
6. ניהול קשרי שותפים. נחזק את מערכות היחסים עם התורמים הקיימים באמצעות מכתבים אישיים, הזמנות לכנסים, סיורים באזורי פעילות, ועוד.
7. תיעוד וצילום. נעסוק בתיעוד הפעילות בשטח (מספר משתתפים, תוצרים, השפעה) ובצילום מקצועי של הפעילות. תיעוד הפעילות והמשתתפים בשטח יאפשר לנו לדווח לתורמים באופן מוחשי ומשכנע יותר.
8. טיפול בתרומות מחו"ל. הקמת פרופילים וניהול קשרים מול גופים המעבירים תרומות מארה"ב, קנדה, בריטניה ועוד.
9. ייעוץ. שוטף לעמותה בכל הקשור לתקשורת אפקטיבית עם תורמים ופיתוח מערך גיוס הכספים בעמותה.